top of page
Κώστας Ροδίτης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Συνάντηση του JDN/WMA στην Αργεντινή


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των νέων ιατρών του JDN/WMA που φιλοξένησε στα γραφεία του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αργεντινής, παράλληλα με τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Συβουλίου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου στις 27 Απριλίου 2016 στο Μπουένος Άιρες.

Οι συμμετέχοντες, περίπου 20 νέοι και νέες συνάδελφοι από όλες τις ηπείρους, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα νέα και τις εξελίξεις πάνω σε θέματα που απασχολούν τους νέους ιατρούς παγκοσμίως, αλλά και να ανταλλάξουν εμπειρίες από τα τεκταινόμενα στις χώρες τους. Το πρόγραμμα της συνάντησης, περιελάμβανε μεταξύ άλλων, συζήτηση για το Στρατηγικό Πλάνο Δράσης του JDN/WMA, για τις παρεμβάσεις του JDN στη διαμόρφωση νέων πολιτικών του WMA, συμπεριλαμβανομένης διεθνούς οδηγίας για τις Ιατρικές Ανταλλαγές (medical electives), σεμινάριο πάνω στην ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων (leadership), ενημέρωση από τον πρόεδρο των Συνδεδεμένων Μελών του WMA, Dr. Joe Heyman, γνωριμία με την ηγεσία του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου και ομιλία του Προέδρου του, Sir Michael Marmot, συζήτηση για την Divestment Policy του WMA, πάνω στην οποία το JDN/WMA έχει εργαστεί τελευταία, και τέλος, παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες (1 για κάθε χώρα) με νέα και εξελίξεις σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο (national & regional updates).

Τα μέλη της ηγεσίας του JDN/WMA που ήταν παρόντα, θα συνεχίσουν την παρουσία τους στο Μπουένος Άιρες, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στις εργασίες του Συμβουλίου του WMA (28-30 Απριλίου 2016).

Επόμενο διεθνές ραντεβού... η Γενεύη τον ερχόμενο Μάιο (21-22 Μαϊου 2016), στην προπαρασκευαστική συνάντηση του JDN/WMA ενόψει της Ετήσιας Παγκόσμιας Διάσκεψης Υγείας - Γενικής Συνέλευσης του WHO (69th World Health Assembly, 24-29 Μαϊου 2016, Palais des Nations, Γενεύη).


0 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page