top of page
  • Δ.Σ.

Έφυγε η Dr. Margaret Mungherera, ψυχίατρος, τέως Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου


Η Δρ. Μάργκαρετ Μουνγκερέρα, τέως Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (WMA) έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017.

Διαβάστε και σχετικό δημοσίευμα.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας εθνικών ιατρικών συλλόγων από 112 χώρες το 2013-2014.

Ψυχίατρος στο επάγγελμα, γεννημένη ακτιβίστρια για τη Δημόσια Υγεία, ένθερμη υποστηρίκτρια όλων των Αφρικανών, υπήρξε μια καταπληκτική γυναίκα-ηγέτης στο παγκόσμιο ιατρικό στερέωμα. Για πολλούς από εμάς, ήταν κάτι παραπάνω από συνάδελφος, υπήρξε φίλη, δασκάλα και συνοδοιπόρος.

Η Μάργκαρετ πάλεψε με γενναιότητα τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια, ωστόσο κατάφερνε πάντα να βρίσκεται μαζί μας στις συναντήσεις μας ανά τον κόσμο, με κάθε ευκαιρία που της δινόταν. Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος είναι πραγματικά ευγνώμων για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην κοινότητα των ιατρών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συλλυπητήρια μηνύματα μπορούν να σταλούν στην Dr Lydia Mungherera (αδελφή της εκλιπούσας) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lmungherera7@gmail.com

Η σωρός της βρίσκεται ήδη στην γενέτειρά της στην Ουγκάντα, θα εκτεθεί τις επόμενες ημέρες σε δημόσιο προσκύνημα, ώστε οι φίλοι, συνεργάτες και συνοδοιπόροι να της δώσουν ένα τελευταίο χαιρετισμό. Η κηδεία της θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017.

Θα λείψει σε όλους μας. Ας αναπαυτεί εν ειρήνη.

Πηγή: Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος-WMA

2 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page