top of page
  • Δ.Σ.

Δελτίο Τύπου JDN-Hellas 4/4/2017: Ικανοποίηση από τις ανασκευασμένες δηλώσεις του Προέδρου του ΚΕ.Σ.


Αρ. Πρωτ.: 9/2017

Αθήνα, 4 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ικανοποίηση από τις ανασκευασμένες δηλώσεις του Προέδρου του ΚΕ.Σ.Υ. για τους ειδικευόμενους

Ως Δίκτυο Νέων Ιατρών Ελλάδας εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τις νέες δηλώσεις του Προέδρου του ΚΕ.Σ.Υ. Καθηγητή κ. Κώστα Μάρκου όσον αφορά τη "φύση" των ειδικευόμενων ιατρών.

Ο κ. Μάρκου είχε προβεί σε μια ατυχή και απαξιωτική για τους ειδικευόμενους ιατρούς της χώρας δήλωση στις 15/3/17, όταν ανέφερε πως "οι ειδικευόμενοι είναι εκπαιδευόμενοι και όχι εργαζόμενοι" προκαλώντας την αντίδραση των νέων ιατρών και όλου του ιατρικού κόσμου.

Με τις νέες δηλώσεις του ανήμερα της εθνικής εορτής στις 25/3/17, με τις οποίες διέψευσε οποιοδήποτε υπαινιγμό για άμισθη εργασία των ειδικευομένων που τυχόν θα φέρουν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές της κυβέρνησης στην μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση, λέγοντας πως "...ψευδέστατα είναι και τα αναγραφέντα περί άμισθων ειδικευομένων. Πρώτα από όλα το ΚΕΣΥ δεν έχει καμιά σχέση με τις εργασιακές σχέσεις κανενός θεράποντα της υγείας. Είναι επιστημονικό, συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας. Απλά το ΚΕΣΥ και το Υπουργείο Υγείας θέλουν να σταματήσει η αντίληψη που θεωρεί τους νέους γιατρούς περισσότερο σαν εργαλείο κάλυψης εργασιακών κενών και λιγότερο σαν ειδικευόμενους επιστήμονες.”

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.Σ.Υ. ουσιαστικά ανασκεύασε τις προηγούμενες απαράδεκτες αναφορές του της 15/3/17 περί ειδικευομένων-εκπαιδευομένων και όχι εργαζομένων ιατρών, χωρίς ωστόσο να ζητά συγγνώμη για την απίστευτη αναστάτωση που προκάλεσαν τα λεγόμενά του.

Με βάση τα παραπάνω, και δεδομένου ότι πολλοί Ιατρικοί Σύλλογοι (Πάτρας, Ηρακλείου, Σερρών κ.ά.) στάθηκαν συμπαραστάτες μας στην αγανάκτηση που προκάλεσε η απαξίωση της εργασίας των ειδικευομένων ιατρών και ο υπαινιγμός έστω περί πιθανής κατάργησης της μισθοδοσίας τους, θεωρώντας τους απλώς εκπαιδευόμενους, δηλαδή ακόμη σπουδαστές, θα θέλαμε να ζητήσουμε εκ νέου:

  1. από τον οικείο ιατρικό σύλλογο στον οποίο ανήκει ο κ. Μάρκου, αλλά και

  2. από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο:

  • Να προβούν σε διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων στη συμπεριφορά του Προέδρου του ΚΕ.Σ.Υ. και εφόσον διαπιστωθούν, να κινηθούν αναλόγως.


4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page