top of page
  • Δ.Σ.

Η προσβασιμότητα στην περίθαλψη το κεντρικό θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Νέων Ιατρών


Στις 24 Ιουνίου 2017, όπως κάθε χρόνο εορτάζεται από την παγκόσμια κοινότητα των νέων ιατρών, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Νέων Ιατρών - WYDO, η παγκόσμια ημέρα των νέων ιατρών!

Την ημέρα αυτή , οι νέοι ιατροί από όλο τον κόσμο ενώνουμε τις φωνές μας για ευαισθητοποίηση σε θέματα που θεωρούμε σημαντικά, ζητήματα που είναι άμεσα σχετιζόμενα με την καθημερινότητά μας, καθώς και άλλα που απασχολούν την περίθαλψη των ασθενών μας.

Η θεματική της Παγκόσμιας Ημέρας φέτος είναι η "Προσβασιμότητα στην περίθαλψη", ένα ζήτημα με πολλαπλές πτυχές τόσο για τους ιατρούς όσο και τους ασθενείς. Δεν είναι απλώς ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την αδυναμία των ασθενών να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Έχει να κάνει επίσης με την ικανότητα οικονομικής κάλυψης της περίθαλψης, ασφαλιστικά σχήματα και την εμπιστοσύνη στο Σύστημα Υγείας κάθε χώρας. Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά την προσβασιμότητα. Έτσι, δεν αποτελεί μόνο ζήτημα για τις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά απασχολεί έντονα και πολλές ανεπτυγμένες.

Τις επόμενες ημέρες, θα γίνει προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού πάνω στα εξής:

1. Τι εννοούμε όταν λέμε "Προσβασιμότητα στην περίθαλψη";

2. Γιατί είναι σημαντικό ζήτημα και γιατί πρέπει να ασχοληθούν με αυτό οι νέοι ιατροί;

3. Τι επηρεάζει την προσβασιμότητα, θετικά ή αρνητικά;

4. Διαφορές ανάμεσα στις διάφορες χώρες του κόσμου.

Ευχόμαστε σε όλους τους νέους συναδέλφους, Καλή Παγκόσμια Ημέρα 2017!

8 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page