top of page
  • Δ.Σ.

Ετήσια Σύνοδος Παγκόσμιου Δικτύου Νέων Ιατρών & Γενική Συνέλευση Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Σ


Ο καιρός πλησιάζει για τη φετινή ετήσια συνάντηση - Γενική Συνέλευση των Νέων Ιατρών του Δικτύου Νέων Ιατρών του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (JDN/WMA), η οποία φέτος λαμβάνει χώρα στην πόλη του Σικάγο των ΗΠΑ, μεταξύ 9-10 Οκτωβρίου 2017.

Φιλοξενούμενη από τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο - ΑΜΑ, στο ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο Renaissance Chicago Downtown Hotel, στην καρδιά του οικονομικού και διοικητικού κέντρου της πόλης, η φετινή συνάντηση θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από νέους γιατρούς από όλο τον κόσμο που θα παρευρεθούν, απολογισμούς διαχείρισης της χρονιάς που πέρασε, συζητήσεις και διαβουλεύσεις για θέματα πολιτικών υγείας και ιατρικής ηθικής που προωθεί ο WMA, καθώς και τις καθιερωμένες εκλογές για την νέα ομάδα διοίκησης του παγκόσμιου Δικτύου Νέων Ιατρών.

Στη συνάντηση συμμετέχουν από Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του JDN-Hellas, κ. Κωνσταντίνος Ροδίτης και ο Αντιπρόεδρος & Ταμίας του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Λούης.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει παρουσιάσεις από τις Ομάδες Εργασίας του παγκόσμου Δικτύου νέων ιατρών (Ομάδα εργασίας για την αντοχή στα αντιμικροβιακά, για την κλιματική αλλαγή, για τα ηθικά διλήμματα στην περίθαλψη ψυχιατρικών ασθενών, για τις συνθήκες εργασίας των νέων ιατρών, για την ψυχική υγεία των νέων ιατρών κ.ά.), Στρογγυλή Τράπεζα με προσκεκλημένους ομιλητές με θέμα “Αντοχή στα Αντιμικροβιακά - μια παγκόσμια πρόκληση”, με αφορμή την ψήφιση σχετικού ψηφίσματος πρόσφατα από τα Ηνωμένα Έθνη στην Νέα Υόρκη, συνάντηση γνωριμίας με την ηγεσία του WMA, “Ideas Cafe” πάνω σε θέματα ουσίας που αφορούν τους νέους ιατρούς, διάλεξη για την Έρευνα στη Μεταπτυχιακή Ιατρική Εκπαίδευση και τέλος, ξενάγηση στην πόλη του Σικάγο και Δείπνο Εργασίας με τα συνδεδεμένα μέλη (Associate Members) του WMA σε γνωστό εστιατόριο της μεγαλούπολης. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί εντός των ερχόμενων ημερών.

Στη συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, ακολουθεί η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου - WMA, μεταξύ 11-14 Οκτωβρίου 2017, την οποία μέρος των συμμετεχόντων, ανάμεσα στους οποίους και οι 2 νέοι ιατροί από το JDN-Hellas, θα παρακολουθήσουν ως μέλος της αποστολής του JDN/WMA, λαμβάνοντας το λόγο και συμμετέχοντας σε διάφορες φάσεις των εργασιών της, ως εκπρόσωποι των συνδεδεμένων μελών.

Περισσότερα στην επίσημη σελίδα της Γενικής Συνέλευσης: https://www.wma.net/events-post/wma-general-assembly-chicago-2017/

2 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page