top of page
  • Κώστας Ροδίτης, Κώστας Λούης

1ο Health Festival - Θεσσαλονίκη: Ενημερώσου. Ευαισθητοποιήσου. Δράσε για την Υγεία.


Με αυτό το σύνθημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 στη Θεσσαλονίκη το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής για τη Δημόσια Υγεία 29-31 Μαρτίου 2018, ΚΕ.Δ.Ε.Α. Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη, αφιερωμένο φέτος στο "Σακχαρώδη Διαβήτη" και τα "Καρδιαγγειακά Νοσήματα", υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και του Α.Π.Θ.

Άρτια και επαγγελματική η διοργάνωση από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής - HelMSIC, εξαιρετικά ενδιαφέρον το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, στο οποίο ομιλητές ήσαν Καθηγητές από το Α.Π.Θ., το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Ε.Σ.Δ.Υ. κ.ά., μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Δικτύου Νέων Ιατρών Ελλάδας.

Οι περίπου 100 συμμετέχοντες, φοιτητές ιατρικής από τις 7 Ιατρικές Σχολές της χώρας αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς εκπαιδεύτηκαν επί 2 ημέρες πάνω στον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, ενώ έλαβαν μέρος το Σάββατο 31 Μαρτίου σε δράση ενημέρωσης του κοινού για τα χρόνια νοσήματα στην Πλατεία Αριστοτέλους, με τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης από ΜΜΕ πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας. Όλοι περιμένουν το 2ο Health Festival του χρόνου με ανυπομονησία.

Το Δίκτυο Νέων Ιατρών Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας του με τους φοιτητές ιατρικής και τη HelMSIC, στήριξε την διοργάνωση τόσο με παρουσία

ομιλητών - μελών του Δ.Σ. του στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου, οι οποίοι μίλησαν για τους παράγοντες κινδύνου για τη Στεφανιαία Νόσο και την γενική θεώρηση της πρόληψης στα χρόνια νοσήματα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Π.Ο.Υ. και του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, υπό το πρίσμα των "Κοινωνικών Καθοριστικών Παραγόντων για την Υγεία", όσο και με κιόσκι ενημέρωσης των συμμετεχόντων φοιτητών για τη δράση του Δικτύου στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής. Επίσης, μέλη του JDN-Hellas συμμετείχαν ενεργά στην ενημέρωση του κοινού για τα χρόνια νοσήματα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Ευχαριστούμε τη HelMSIC για τη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία, και ευελπιστούμε σε ανάλογες επιτυχημένες συνεργασίες και στο άμεσο μέλλον!

3 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page