top of page
  • Δ.Σ.

Θλίψη και αποτροπιασμός για τη δολοφονία 31χρονης συναδέλφου αναισθησιολόγου στο Μεξικό - άγνωστο το


Η 31χρονη αναισθησιολόγος βρέθηκε νεκρή στις τουαλέτες του νοσοκομείου όπου εργαζόταν, όντας έγκυος 7 μηνών στο δεύτερο παιδί της, και τα αίτια θανάτου της ενώ αποδόθηκαν αρχικώς σε παθολογικά αίτια, τελικώς, φαίνεται πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αφού το πόρισμα του ιατροδικαστή μετά την νεκροψία-νεκροτομή ανέφερε πως το θύμα έχασε τη ζωή του από στραγγαλισμό. Η νεαρή γιατρός, αμύνθηκε σθεναρά για τη ζωή της, αφού στο σώμα της βρέθηκαν πολλαπλοί μώλωπες και εκδορές, πιθανόν προκληθέντες από το δολοφόνο της, καθώς η ίδια προσπαθούσε να αμυνθεί με τις λιγοστές δυνάμεις της, καθότι ο δολοφόνος φαίνεται πως ήταν άτομο με μεγαλύτερη μυϊκή ισχύ από το θύμα.

Η γιατρός, που εργαζόταν για 6 μόλις μήνες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, στο κέντρο της πόλης Τσιουάουα του Μεξικού, έχασε τη ζωή της μαζί με το αγέννητο παιδί της, γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου 4 προς Κυριακή 5 Αυγούστου 2018. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατέστη δυνατή η σωτηρία ούτε του εμβρύου.

Το γεγονός συγκλονίζει την ιατρική κοινότητα του Μεξικού αλλά και παγκοσμίως, με γνωστούς και φίλους της εκλειπούσας αναισθησιολόγου να συγκεντρώνουν υπογραφές διαδικτυακώς για την άμεση απόδοση δικαιοσύνης και την εξιχνίαση των αιτιών της άγριας δολοφονίας της. Επίσης, το ατυχές γεγονός έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, καθώς το Δίκτυο Νέων Ιατρών του Συλλόγου αναμένεται να εκδόσει σχετικό δελτίο τύπου, καταδικάζοντας την ενέργεια και ζητώντας άμεσα την απόδοση των ευθυνών.

Περισσότερα: https://www.elheraldodechihuahua.com.mx/local/asesinan-en-hospital-a-doctora-embarazada-dejan-cadaver-en-el-bano-1899993.html

66 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page