top of page
  • Εικόνα συγγραφέαJunior Doctors' Network-Hellas

27/04 - Φοιτητές Ιατρικής από όλο τον κόσμο απαγγέλλουν τον Όρκο του Ιπποκράτη σε ζωντανή σύνδεση!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ --- Στις 12 το μεσημέρι GMT (1μμ ώρα Ελλάδας), τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, οι απόφοιτοι φοιτητές ιατρικές από όλο τον κόσμο θα απαγγείλουν μαζί τον Όρκο του Ιπποκράτη, ζωντανά, σε διάφορες γλώσσες, μέσω της εφαρμογής του Zoom και του FaceTime 👉 https://www.students4covid.org/global-unity-celebration

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID19, ιατρικές σχολές σε όλο τον κόσμο ακυρώνουν τις τελετές ορκομωσίας των φοιτητών τους ή τις πραγματοποιούν διαδικτυακά. Σε παγκόσμια κλίμαλα, οι φοιτητές ιατρικής της ακαδημαϊκής χρονιάς του 2020, καλούνται ως νέοι απόφοιτοι να συνδράμουν στην προσπάθεια της 1ης γραμμής αντιμετώπισης των ασθενών με κορωνοϊό στις κοινότητές τους, κάτι που δεν ήταν δυνατόν μέχρι σήμερα, όντας ακόμη φοιτητές. Με αφορμή την σημερινή κατάσταση κοινωνικής αποστασιοποίησης, καραντίνας και αυτο-περιορισμού, επιθυμητό είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι με τους αποφοίτους του 2020. Να γιορτάσουμε μαζί τους και να σταθούμε ενωμένοι, καθώς τους καλωσορίζουμε στις τάξεις του ιατρικού λειτουργήματος με τον ιερό Όρκο αφοσίωσης στην ιατρική επιστήμη και τέχνη.

Ο Όρκος του Ιπποκράτη, μία τελετουργία μετάβασης από την εκπαίδευση στην άσκηση της ιατρικής, ανεξαρτήτως της μορφής που έχει πάρει στη σύγχρονη εποχή και των όποιων τροποποιήσεων απαιτούνται, συνεχίζει να αποτελεί θεμέλιο για τις αξίες και τα ιδανικά τα οποία ενστερνίζεται κάθε ιατρός καθώς περνά στο στάδιο της άσκησης του λειτουργήματος. Απαγγέλλουμε τον Όρκο, με τους καθηγητές μας, με τους μέντορες και συμφοιτητές μας, αναλαμβάνοντας μεγάλη ευθύνη απέναντι στους ασθενείς μας, τις κοινότητες και τους συναδέλφους μας και όσους μας δίδαξαν και συνεχίζουν να μας διδάσκουν. Μας υπενθυμίζει και δηλώνει ότι είμαστε μέρος ενός άπειρου συνόλου, αρχαίου και πλέον σημαντικότερου από κάθε χώρα, τοποθεσία, θρησκεία, φυλή, φύλο, ιατρική ειδικότητα και εργασιακό χώρο..


Η ομάδα Students4COVID μαζί με τη Διεθνή Συνομοσπονδία των Συλλόγων των Φοιτητών Ιατρικής-IFMSA προσκαλεί όλους τους αποφοίτους της τάξης του 2020, τους διδάσκοντές τους και τους ιατρούς από όλο τον κόσμο να ενωθούν μαζί και να απαγγείλουν τον ιερό Ιπποκρατικό Όρκο, ως ΜΙΑ κοινότητα ιατρών και χειρουργών, σε όλες τις γλώσσες, ταυτοχρόνως. Για να συνεχίσουμε την αποστολή μας ως ενωμένη κοινότητα, στεκόμενοι από κοινού, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλο και ενάντια στην παραπληροφόρηση των καιρών μας.


Γι'αυτό, ας καλέσουμε όλοι, όλους: Στις 27 Απριλίου 2020, στις 12 το μεσημέρι (1μμ ώρα Ελλάδας)!


Οι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο FaceBook live 👉 https://www.facebook.com/groups/Students4COVID/ ή να εγγραφούν δωρεάν για την τελετή στο Zoom 👉 https://zoom.us/webinar/register/WN_kfQJgJ8_RO-Em53gH6tG3Q




5 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page