top of page
  • Εικόνα συγγραφέαJunior Doctors' Network-Hellas

Εκπροσώπηση στις Επιτροπές Ειδικοτήτων και Εξειδικεύσεων της UEMS μέσω του EJD


Η συνεργασία μεταξύ του EJD και της UEMS υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια με τη μορφή επίσημων και άτυπων συμφωνιών που έχουν ωφελήσει και τις δύο Οργανώσεις και, κυρίως, την ποιότητα της ιατρικής εκπαίδευσης των Ευρωπαίων ιατρών. Το EJD στέλνει εκπροσώπους στα Συμβούλια (Boards), τα Τμήματα (Sections) και τις Διεπιστημονικές επιτροπές (MJC) της UEMS καθώς η συμβολή των γιατρών που εκπαιδεύονται σε θέματα μεταπτυχιακής ιατρικής εκπαίδευσης θεωρείται ύψιστης σημασίας και για τις δύο Οργανώσεις. Ο εκπρόσωπος του EJD θα προσκληθεί επίσης να συμμετάσχει στις επιτροπές μεταπτυχιακής εκπαίδευσης (PGT) των Συμβουλίων, των Τμημάτων και της MJC τους.


Οι κανονισμοί που διέπουν τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του εκπροσώπου στην UEMS αλλά και τη σχέση του με το EJD, περιγράφονται αναλυτικά στην σχετική ιστοσελίδα του EJD.


Δυνατότητα συμμετοχής ως εκπρόσωπος στην UEMS μέσω του EJD, μπορεί να έχει κάθε Έλληνας/ίδα νέος/α ιατρός, εφόσον είναι εγγεγραμμένος/η ως Τακτικό Μέλος του Δικτύου Νέων Ιατρών Ελλάδας (JDN-Hellas). Η διαδικασία είναι απλή και συνίσταται σε:

  1. Εγγραφή νέου μέλους/ανανέωση συνδρομής στο JDN-Hellas μέσω της ιστοσελίδας μας www.jdnhellas.eu

  2. Καταβολή του κόστους εγγραφής/της ετήσιας συνδρομής στο JDN-Hellas ύψους δέκα (10) ευρώ, μέσω της πλατφόρμας του Paypal ή με ηλεκτρονική/διατραπεζική συναλλαγή απευθείας στο λογαριασμό του JDN-Hellas.

  3. Συμπλήρωση της σχετικής αίτησης στην ιστοσελίδα του EJD (αυτή γίνεται από το JDN-Hellas, αφού συγκεντρωθούν ορισμένα στοιχεία του υποψηφίου).

  4. Αποστολή της αίτησης ηλεκτρονικά, με συνημμένη τη σχετική συστατική επιστολή (προαπαιτούμενο) εκ μέρους του JDN-Hellas.

  5. Αναμονή για την (συνήθως τυπική διαδικασία) εκλογή που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του EJD, που συγκαλείται ανά 6μηνο σε κάποια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ή διαδικτυακά.


Αν σας ενδιαφέρει η συμμετοχή ως εκπρόσωπος των Ευρωπαίων Νέων Ιατρών σε κάποια επιτροπή της UEMS, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!



bottom of page