top of page
  • Εικόνα συγγραφέαJunior Doctors' Network-Hellas

Οι Νέοι Ιατροί έδωσαν το παρόν στη διάσκεψη της Βελγικής Προεδρίας της ΕΕ για το Μέλλον της Υγείας στην Ευρώπη

Ως Ευρωπαίοι Νέοι Ιατροί, είμαστε ευγνώμονες που προσκληθήκαμε από τη βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2024 στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για το Μέλλον της Ένωσης Υγείας. Αυτή η συγκέντρωση ήταν ένα φόρουμ για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων που θα καθορίσουν την κατεύθυνση των συστημάτων υγείας και υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη. Οι Νέοι Ιατροί εκπροσωπήθηκαν από τον Πρόεδρο του EJD, Alvaro Cerame.



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν θεμελιώδη θέματα, όπως οι ελλείψεις φαρμάκων, η προστασία, η ετοιμότητα, η ρύθμιση του αλκοόλ και η κρίσιμη χρηματοδότηση των συστημάτων υγείας μας.


Θέλουμε ιδιαίτερα να τονίσουμε τη σημασία του θέματος «Εργατικό Δυναμικό Υγείας» που έφερε στη συζήτηση ο αντιπρόεδρος της Βελγικής κυβέρνησης Frank Vandenbroucke. Αυτό ήταν ένα βασικό θέμα στη διάσκεψη, με αξιοσημείωτες εισηγήσεις από το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη και τον Περιφερειακό Διευθυντή του, Dr. Hans Kluyge, στο «Πλαίσιο Δράσης του Ευρωπαϊκού Εργατικού Δυναμικού Υγείας 2023-2030».


Η πανδημία COVID-19 έχει υπογραμμίσει την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Τα συστήματα υγείας πρέπει να διασφαλίζουν ασφαλείς και ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας που θα επιτρέπουν στους επαγγελματίες να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.


Όπως σωστά τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής των Ευρωπαίων Ιατρών (CPME), Μάρτιν Μπαλζάν, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για το εργατικό δυναμικό της υγείας: «Χρειαζόμαστε περισσότερους, καλύτερους και πιο ευτυχισμένους γιατρούς». Αντιμετωπίζουμε πολυάριθμες προκλήσεις όσον αφορά την εφαρμογή μέτρων και κοινών πλαισίων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια συνεκτική ευρωπαϊκή στρατηγική για το εργατικό δυναμικό της υγείας.


Αυτή η διάσκεψη ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την εδραίωση των συλλογικών μας προσπαθειών για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να εξασφαλίσουμε ένα πιο υγιές μέλλον για όλους στην Ευρώπη.


Ευχαριστούμε τη βελγική Προεδρία για την καθοδήγηση αυτών των ζωτικής σημασίας συνομιλιών και προσβλέπουμε στη στενή συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τις πρωτοβουλίες που συζητήθηκαν.

bottom of page