top of page
  • Κώστας Ροδίτης

Οι νεφροί σου... αξίζουν την προσοχή σου!


Επιτυχώς σήμερα διοργανώθηκε η δράση ενημέρωσης "Οι νεφροί σου... αξίζουν την προσοχή σου" του Junior Doctors Network JDN - Hellas στο ΚΑΠΗ του οικισμού Παραλίας Ασπροπύργου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού! Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! ‪#‎WorldKidneyDay‬ και... έπεται συνέχεια!

Πιο συγκεκριμένα, στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2015, ομάδα νέων ιατρών του Δικτύου μας αποτελούμενη από τους: Κώστα Ροδίτη, Ειδικευόμενο Αγγειοχειρουργικής, Τάσο Καλλιά, Ειδικευόμενο Ορθοπαιδικής και Σοφία Μπακοπούλου, Παθολόγο, Ειδικευόμενη Ενδοκρινολογίας, μίλησε στους θαμώνες του Κ.Α.Π.Η. στον οικισμό "Παραλία" του Δήμου Ασπροπύργου Αττικής για το ρόλο που παίζουν οι νεφροί μας, την σημαντική λειτουργία που επιτελούν στον οργανισμό και τα προβλήματα που προκύπτουν όταν νοσήσουν. Παρουσιάστηκαν όλες οι πτυχές της Νεφρικής Νόσου, με έμφαση στα πιθανά συμπτώματα, στα στάδια της νόσου, στη σχέση της με την Αρτηριακή Υπέρταση και το Σακχαρώδη Διαβήτη, και τέλος στα μέτρα πρόληψης και προστασίας των νεφρών μας από τη νεφρική βλάβη. Ακόμη, αδρές πληροφορίες δόθηκαν για τις θεραπευτικές επιλογές όπως η αιμοκάθαρση, η περιτοναϊκή κάθαρση και η μεταμόσχευση νεφρού.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περί τα 20 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, κυρίως ηλικίας >65 ετών, ενώ ακολούθησε συζήτηση μαζί τους με ερωτήσεις-απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί το έναυσμα για μια συνεργασία του Δικτύου μας με το Δήμο Ασπροπύργου, η οποία σύντομα αναμένεται να αποδώσει καρπούς και με τη διοργάνωση και άλλων εκδηλώσεων στην περιοχή.

0 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page