top of page
  • Δ.Σ.

Ημερίδα του Ι.Σ.Α. για την "Ανθρώπινη Αναπαραγωγή"


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο ΙΣΑ με θέμα «Νομικοί και ηθικοί προβληματισμοί στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή» χθες Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 μεταξύ 17:30-21:30 στην Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, Αθήνα).

Ως Νέοι Ιατροί εκπροσωπηθήκαμε με την παρουσία του Προέδρου του ΔΣ, Κώστα Ροδίτη.

  • Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να αρθούν τα εμπόδια και να υπάρξει προσαρμογή στα νέα κοινωνικά δεδομένα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής άνοιξε το διάλογο πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που άπτονται του Ιατρικού Δικαίου και της Βιοηθικής, στα πλαίσια μιας ενδιαφέρουσας ημερίδας ,με θέμα «Νομικοί και ηθικοί προβληματισμοί στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή» (ηλικία -δωρεάν γαμέτες επωνυμία παρένθετη μητρότητα) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στην Αίθουσα Τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο διακριμένοι ομιλητές προσέγγισαν το σταυροδρόμι στο όποιο συναντιούνται ερευνητές, γενετιστές, βιολόγοι, θεολόγοι, κοινωνιολόγοι, νομικοί και κλινικοί γιατροί. Κοινός τόπος ήταν η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίσει διαφάνεια και θα διευκολύνει τα ζευγάρια να αποχτήσουν ένα υγιές παιδί. Για το λόγο αυτό όπως τόνισαν θα πρέπει να αρθούν τα εμπόδια και να υπάρξει προσαρμογή στα νέα κοινωνικά δεδομένα.

Χαιρετισμούς έκαναν ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Καθηγητής Ευγένιος Κουμαντάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας Ευαγγελάτος Σταύρος, ο Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Αντσακλής Αριστείδης ,ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Χειρουργικής Ζωγράφος Γεώργιος ,ο Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Δαμάσκος Χάρης, ο ε. Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Γαβράς Στέφανος, ο Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Καμενόπουλος Θωμάς.

Οι ομιλητές, συνολικά, αποδείχθηκαν άρτιοι γνώστες κάθε έκφανσης του συγκεκριμένου θέματος, με αποτέλεσμα να μας φανούν ίσως χρήσιμοι στο μέλλον για τυχόν συνεργασία μας πάνω σε σχετική θεματολογία για την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή, την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και την Αναπαραγωγική Υγεία γενικότερα.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

2 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page