top of page
  • Δ.Σ.

Δ.Τ.-WMA 25/06/18: Εγκαίνια της Πλατφόρμας Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης του WMA


Παρακάτω δελτίο τύπου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, που ανακοινώνει τα εγκαίνια της νέας πλατφόρμας Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης για όλους τους ιατρούς-μέλη του:

World Medical Association Education Platform Launch

Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος (WMA), στον οποίο συμμετέχει ενεργά τα τελευταία 5 χρόνια το JDN-Hellas, εκπροσωπώντας τους Νέους Ιατρούς της Ελλάδας, εγκαινίασε μια νέα πλατφόρμα εκπαίδευσης που θα βοηθά την επιτάχυνση της απόκτησης γνώσης των ιατρών-μελών του. Στόχος είναι η βελτίβση των στάνταρ εκπαίδευσης παγκοσμίως μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας με την διεθνή οργάνωση "Παγκόσμια Συμμαχία για τη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση - World Continuing Education Alliance (WCEA).

Ο WMA μέσω αυτής της συνεργασίας με την WCEA θα δημιουργήσει μια μαζική βιβλιοθήκη περιεχομένου συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, που θα παράσχουν μερικοί εκ των κορυφαίων εκπαιδευτών παγκοσμίως.

Χιλιάδες εκπαιδευτικά μαθήματα έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα και δημιουργούν ένα κεντρικό κόμβο γνώσης για τους ιατρούς, στον οποίο θα αποκτούν πρόσβαση για να είναι πάντοτε ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις της ιατρικής σκέψης, γνώσης και των νέων επιτευγμάτων από όλο τον κόσμο.

Ελπίδα είναι αυτή η αρχική πλατφόρμα εκπαίδευσης να είναι η αρχή μιας βιβλιοθήκης μαθημάτων που συνεχώς θα επεκτείνεται, εξασφαλίζοντας έτσι την ανταλλαγή γνώσης από εγκεκριμένους εκπαιδευτές με τους ιατρούς-μέλη μέσω του παγκόσμιου Δικτύου του WMA. Κάθε εθνικός ιατρικός σύλλογος-μέλος του WMA θα έχει πρόσβαση σε ειδικά Συστήματα Διαχείρισης Εκπαίδευσης, μέσω των οποίων θα μπορεί να παράσχει στα μέλη του πρόσβαση στα μαθήματα, και τα μέλη του WMA θα έχουν για το σκοπό αυτό σημαντικές εκπτώσεις. Η πλατφόρμα αυτή, η πρώτη στο είδος της, μπόρεσε να γίνει πράξη με τη βοήθεια της παγκόσμιας οικονομικής κοινότητας.

"Εκπροσωπώντας περί τα 10.000.000 ιατρούς παγκοσμίως, ο WMA προσπαθεί να επηρεάσει την ιατρική δεοντολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ίση πρόσβαση στην ιατρική εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο", είπε ο Dr. Otmar Kloiber, Γενικός Γραμματέας του WMA. "Η διαδικτυακή εκπαίδευση προσφέρει μοναδική ευκαιρία διασύνδεσης μεταξύ των κορυφαίων εκπαιδευτών και των ιατρών σε παγκόσμια κλίμακα, ώστε να βελτιώνεται η ιατρική γνώση και η ιατρική περίθαλψη ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση καθενός".

Ο ιδρυτής της WCEA, Graham Hellier, MBE εξηγεί: "Οι εκπαιδευτές θέλουν να εκπαιδεύσουν, δεν θέλουν να έχουν να κάνουν με ειδικά λογισμικά εκπαίδευσης, παγκόσμιες άδειες λειτουργίας, μάρκετινγκ για τα μαθήματά τους και να επιβαρύνονται με φορολογία σε κάθε χώρα που παράσχουν τα εκπαιδευτικά τους μαθήματα. Ο WMA θα βοηθήσει στη διάχυση της εκπαίδευσης σε κάθε γωνιά του πλανήτη, παράσχοντας τη γνώση και τις δεξιότητες σε τέτοια μεγέθη που προηγουμένως δεν μπορούσαν να επιτευχθούν αλλιώς".

Άλλη μια σημαντική παράμετρος του εγχειρήματος, είναι ότι ο WMA συνεργάζεται με την WCEA ώστε να παράσχει σε αναπτυσσόμενες χώρες υψηλού επιπέδου ιατρική εκπαίδευση για τους ιατρούς. Πολλοί εκπαιδευτές έχουν συμφωνήσει να παράσχουν δωρεάν τα μαθήματά τους σε αυτές τις χώρες, ή σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Η πρωτοβουλία του WMA, επομένως, θα βοηθήσει να κλείσει το χάσμα μεταξύ των ανισοτήτων της ιατρικής εκπαίδευσης σε χώρες με υψηλό και χαμηλό εισόδημα.

Περισσότερα: www.wma.net

--

World Medical Association, Inc. 13-A Chemin du Levant CS 5001 01210 Ferney-Voltaire France ph: +33 450 40 75 75 Fax: +33 450 40 59 37 E-mail: wma@wma.net WEB: www.wma.net

The World Medical Association (WMA) is the global federation of National Medical Associations representing the millions of physicians worldwide. Acting on behalf of patients and physicians, the WMA endeavors to achieve the highest possible standards of medical care, ethics, education and health-related human rights for all people.

22 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page