top of page
  • Δ.Σ.

Στην Εσθονία 26-27 Οκτωβρίου 2018 η επόμενη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Νέων Ιατρών - E


Το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Νέων Ιατρών - EJD και ο Σύλλογος Νέων Εσθονών Ιατρών έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην φθινοπωρινή Γενική Συνέλευση του EJD για το 2018 που θα γίνει στο Ταρτού της Εσθονίας μεταξύ 26 και 27 Οκτωβρίου 2018 στο χώρο του ξενοδοχείου V-Spa Hotel and Conference Center, Riia 2, 51004 Tartu, Estonia.

Το παρόν ασφαλώς δεν θα μπορούσε παρά να δώσει και το JDN-Hellas, το πιο πρόσφατο μέλος του EJD, το οποίο θα βρίσκεται εκεί, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Ροδίτη.

Αυτή θα είναι η 3η φορά για την Εσθονία που φιλοξενεί τη Γενική Συνέλευση του EJD και αυτή τη φορά θα μας φιλοξενήσει στην όμορφη πόλη στο Νότο της χώρας - πολιτιστικό και ακαδημαϊκό κέντρο της περιοχής, με πολλές δυνατότητες έρευνας και καινοτομίας, πληθώρα ιστορικών μνημείων, σημαντικά μουσεία και πολιτιστικούς χώρους για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Η πόλη του Ταρτού, με πληθυσμό 90.000 κατοίκους έχει σαν σλόγκαν της "Το Ταρτού είναι η πόλη των καλών σκέψεων!", και παρά το μικρό της μέγεθος προσφέρει πολλά στον επισκέπτη. Η οργανωτική επιτροπή επένδυσε πολλά στο να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Εσθονία, ώστε να μας κάνει να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας!

Φέτος, διοργανώνεται παράλληλα με τη ΓΣ και ένα Διεθνές Συνέδριο, με θέμα την Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση στην Ιατρική, την ημέρα πριν την έναρξη των εργασιών της ΓΣ, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018. Το συνέδριο αποτελεί το αποκορύφωμα μιας προσπάθειας που διήρκεσε 2 χρόνια από τον Σύλλογο Νέων Ιατρών της Εσθονίας για τη σύγκριση της ιατρικής εκπαίδευσης μετά το πτυχίο στις χώρες της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας ως προς τα πρότυπα της WFME. Οι διοργανωτές ελπίζουν ως θα δοθεί από τους συμμετέχοντες μια Ευρωπαϊκή προοπτική στο θέμα αυτό ώστε να βελτιωθεί η εκπαίδευση στην ειδικότητα σε όλες τις χώρες. Το Δ.Σ. του EJD θα παρουσιάσει με την ευκαιρία αυτή τα αποτελέσματα έρευνάς του για την εκπαίδευση στην ειδικότητα στην Ευρώπη που διεξήχθη τον περασμένο χρόνο, ενώ ειδικοί από τη Μ.Βρετανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία θα βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς διεξάγεται η εκπαίδευση στην ειδικότητα ή, καλύτερα, πώς ΠΡΕΠΕΙ να διεξάγεται η εκπαίδευση στην ειδικότητα και ποιες είναι οι αλλαγές που προωθούνται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Παρόντες θα είναι και εκπρόσωποι από την κυβέρνηση της χώρας και από την Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Τέλος, οι λέξεις "Spa" και "Συνεδριακό Κέντρο" στην ονομασία του ξενοδοχείου διεξαγωγής, αποτελούν ιδανικό συνδυασμό για να μας προσφέρουν παραγωγικές συζητήσεις την ημέρα και χαλάρωση το απόγευμα. Αναμένεται η ενεργή συμμετοχή όλων, συζήτηση και διάλογος σε όλα τα θέματα της θεματολογίας της ΔΣ, μετά τα οποία ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει μία από τις 6 συνολικά σάουνες του ξενοδοχείου (όλα συμπεριλαμβάνονται στην διαμονή) για να χαλαρώσει από το στρες της ημέρας. Όσο για το πολυποίκιλτο κοινωνικό πρόγραμμα το βράδυ κάθε ημέρας, οι Εσθονοί οικοδεσπότες μας έχουν φροντίσει να μας προσφέρουν ευκαιρίες να γευτούμε τις "τρελές" παραδόσεις τους: τραγούδι με ακροατήριο τους συναδέλφους από όλη την Ευρώπη & θα ανακαλύψουμε γιατί η Εσθονία είναι μια από τις γαστρονομικές πρωτεύουσες της Ευρώπης!

Ραντεβού λοιπόν στο Ταρτού της Εσθονίας σε 1 περίπου μήνα! Εκεί όπου χτυπά φέτος η καρδιά των Ευρωπαίων Νέων Ιατρών & του EJD!!!

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα: https://www.ejd2018am.com/

3 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page