top of page
  • Κώστας Ροδίτης, Κώστας Λούης

"Ψηφιακή Ιατρική - e-Health" το κεντρικό θέμα στην εαρινή Γενική Συνέλευση των νέων ιατρών


Ο Σύλλογος Ευρωπαίων Νέων Ιατρών συγκάλεσε την εαρινή του Σύνοδο και Γενική Συνέλευση στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, μεταξύ 10-11 Μαϊου 2019.

Η Σύνοδος, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις αλλαγές που επιφέρει στην καθημερινή ιατρική πρακτική η ψηφιακή επανάσταση και οι τεχνολογικές εφαρμογές που πλέον διατίθενται στο χώρο της Υγείας, ξεκίνησε τις εργασίες της την Παρασκευή 10 Μαϊου 2019, φιλοξενούμενη στα γραφεία του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου - BMA στη Σκωτία.

Αντιπρόσωποι από 22 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ροδίτη και Κωνσταντίνο Λούη (4η φωτό - πάνω σειρά), συζητούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους Νέους Ιατρούς στις χώρες της Ευρώπης, τις εφαρμοζόμενες πολιτικές υγείας της ΕΕ, τις σχεδιαζόμενες αλλαγές σε Ιατρική Εκπαίδευση και στην Κινητικότητα των Ιατρών στην Ευρώπη, κοινωνικο-ιατρικά θέματα όπως το ζήτημα της επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout), η ισότητα μεταξύ των 2 φύλων στην ιατρική εκπαίδευση στην ειδικότητα και αργότερα κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε κι εμείς τα αποτελέσματα της 4χρονης έρευνάς μας για την Εργασιακή Ικανοποίηση των νέων ιατρών στην Ελλαδα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό "Επιστημονικά Χρονικά" νωρίτερα τον Απρίλιο 2019.

15 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page