top of page
  • Κώστας Ροδίτης, Κώστας Λούης

Βράβευση Νίκου Δασκαλάκη από το JDN-Hellas


Σε μια λιτή τελετή, η οποία έλαβε χώρα στις 23 Απριλίου 2019 και ώρα 13:00-15:00 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου "ΑΤΤΙΚΟΝ" στην Αθήνα, στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων που διοργανώνει σε τακτική βάση κάθε χρόνο η Γ' Πανεπιστημιακή Κλινική Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Δίκτυο Νέων Ιατρών Ελλάδας προχώρησε στη βράβευση του συναδέλφου μας, νέου ιατρού, κ. Νίκου Δασκαλάκη, Ψυχιάτρου, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Leiden της Ολλανδίας, Επίκουρου Καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ και διευθυντή του Εργαστηρίου Νευρογενομικής και Μεταφραστικής Βιοπληροφορικής του McLean Hospital στη Βοστώνη, προς επιβράβευση της επιστημονικής του εξέλιξης και προόδου, τιμώντας την Ελλάδα και τους νέους ιατρούς της χώρας μας.

Παρουσία του Καθηγητή της Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, κ. Γεωργίου Χρούσσου (φωτό πάνω), ο κ. Δασκαλάκης, ευχαρίστησε το JDN-Hellas και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνο Λούη (φωτό παρακάτω) για την απονομή της τιμητικής αυτής διάκρισης, εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των Νέων Ιατρών της χώρας, αλλά ταυτόχρονα τόνισε πως θέτει τον εαυτόν του διαθέσιμο στη διάθεση του Δικτύου, για περεταίρω συνδρομή και συνεργασία σε μετεκπαιδευτικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες που αποσκοπούν στη βελτίωση της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης των Νέων Ιατρών, έναν από τους πυλώνες δράσεις του JDN-Hellas.

Το βραβείο που απονεμήθηκε στον κ. Δασκαλάκη (σημείωση: είναι αδελφός του διάσημου Καθηγητή του MIT, κ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, γνωστού για την επίλυση του επί 60 χρόνια άλυτου μαθηματικού γρίφου του Nash), θα αποτελέσει ετήσια εκδήλωση - δράση του JDN-Hellas, και θα απονέμεται, κατόπιν θετικής εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου, κάθε έτος, σε έναν διακεκριμένο νέο συνάδελφό μας, ο οποίος διαπρέπει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, τιμώντας τα ελληνικά χρώματα, με σκοπό την ανάπτυξη και ενός Δικτύου διακεκριμένων "Νέων Ελλήνων Βιοεπιστημόνων", που θα αποτελέσει στο μέλλον - ευελπιστούμε - έναν πολύτιμο συνεργάτη του Δικτύου μας, για την επίτευξη του σκοπού του.

Ο συνάδελφος, κ. Νίκος Δασκαλάκης, επίκουρος Καθηγητής του Harvard, με το βραβείο του JDN-Hellas στα χέρια του, αμέσως μετά την βράβευσή του στο Π.Γ.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ".

351 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page